Метеорологичната служба на Турция днес издаде предупреждение за очаквани проливни дъждове за

...
Метеорологичната служба на Турция днес издаде предупреждение за очаквани проливни дъждове за
Коментари Харесай

Очакват се проливни дъждове в Северозападна Турция, включително в Истанбул

Метеорологичната работа на Турция през днешния ден издаде предизвестие за очаквани проливни дъждове за няколко окръзи в западните и северните региони на страната след опустошителните наводнения, предизвикани от проливни дъждове в северозападната част на страната по-рано тази седмица, предават турските медии.
Отново се чакат проливни превалявания в Истанбул - един от най-тежко засегнатите от наводненията градове. Валежите евентуално ще отслабнат на 8 септември.
Общо седем души загинаха при наводненията в северозападните турски окръзи Къркларели и Истанбул. Две са жертвите в Истанбул, други петима са починали в граничещия с България окръг Къркларели. 
И през днешния ден продължава издирването на един човек, липсващ в Къркларели, оповестява телевизия А Хабер.
Междувременно в Истанбул се прави почистване на вредите, нанесени при наводненията. Според първичните оценки нанесени са щети над 1750 жилищни здания и офиси, осведоми телевизионният канал.  
Предупреждения за очаквани проливни дъждове са издадени от Службата по метеорология и за окръзите Сакария и Биледжек в региона на Мраморно море, има предизвестия и за регионите в Егейския район.
В черноморските окръзи се чакат непрекъснати превалявания през идните седем дни, показва в. „ Хюриет “.
През уикенда превалявания ще има и в средиземноморските и източните турски окръзи.
В цялата страна се чака температурите на въздуха да останат към сезонните правила, макар че в северните окръзи и в Централен Анадол се чака през уикенда температурите да паднат под междинните за сезона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР